Ti Amo Bali: slapen tussen de rijstvelden van Jatiluwih

De rijstvelden van Jatiluwih behoren tot de mooiste bezienswaardigheden van Bali. De uitgestrekte rijstvelden liggen op glooiende heuvels tussen machtige vulkanen. Omdat de rijstvelden een beetje afgelegen (en omdat het uitzicht ’s ochtends het mooist is) kun je het beste slapen bij Jatiluwih, bijvoorbeeld bij Ti Amo.

rund in de rijstvelden

De mooiste rijstterrassen van Bali

Bali staat bekend om zijn rijst. Deze rijstterrassen op Bali zijn op traditionele wijze aangelegd en zijn bepalend voor het Balinese landschap. Veel toeristen bezoeken de rijstterrassen bij Ubud, maar wij kunnen verklappen dat de rijstvelden bij Jatiluwih veel mooier zijn!

En dat niet alleen. Doordat Jatiluwih net buiten de gebaande paden ligt, is het er minder druk en toeristisch dan in de omgeving van Ubud.

locatie jatiluwih op de kaart van bali

Bijzonder overnachten op Bali bij Ti Amo

Je kunt er voor kiezen om de rijstvelden van Jatiluwih te bezoeken vanuit Ubud of Canggu. Je bent dan ongeveer anderhalf uur onderweg (enkele reis). Wij besluiten om te overnachten in de directe omgeving van Jatiluwih en het maximale uit ons bezoek aan de mooiste rijstvelden van Bali te halen. De keus valt op Ti Amo Bali tussen de dorpen Penebel en Jatiluwih.

drone opname van ti amo bali

Hoog tegen de flanken van de machtige Batukaru vulkaan ligt het fraaie Ti Amo. Dit kleinschalige resort is omgeven door groene rijstvelden en rijstterrassen die zich uitstrekken tot aan de horizon. Gasten worden getrakteerd op een een spectaculair uitzicht over een groot deel van Bali. Op heldere dagen kun je niet alleen de Batukaru vulkaan zien liggen, maar ook de Agung vulkaan en de Baturaru vulkaan.

zwembafd van ti amo

’s Ochtends kun je vanaf het terras kijken hoe het dorp ontwaakt en de rijstboeren hun weg naar de sawah’s vinden.

Tip: boek hier je verblijf bij Ti Amo.

Een unieke accommodatie in de rijstvelden

Ti Amo bestaat uit een aantal eeuwenoude teakhouten constructies, wat zorgt voor een authentieke uitstraling. Ook in de inrichting is oog voor oude Balinese details. Toch is het resort van alle moderne gemakken voorzien. De bedden zijn goed en er is een fijne warm douche (en airconditioning, al heb je die op deze hoogte niet echt nodig). Er zijn drie bungalowstijlen, die luisteren naar de namen Joglo, Gladak en Lumbung.

hemelbed van ti amo bali

Midden in het resort is een buitenzwembad met uitzicht over de rijstvelden. Naast het zwembad is een schommel.

Tip: de suite heeft een jacuzzi met een fenomenaal uitzicht! De (drone)foto’s bij deze blog verklappen de ligging van Ti Amo.

ti amo in de rijstvelden

Bali met kinderen

Wij kiezen voor een slaapkamer met een aangrenzende woonkamer. Dit verblijf kijkt uit over de rijstvelden en het zwembad en er is meer dan voldoende ruimte voor drie personen. In de master bedroom staat een fijn tweepersoonsbed, in de woonkamer staat een comfortabele bedbank. Dit is ideaal voor een gezinsvakantie op Bali!

bali met kind

Ook de Gladak bungalows hebben een separate woonkamer. Hier kun je eventueel een extra bed laten plaatsen.

Reis je naar Bali met kleine kinderen? Ti Amo beschikt over kinderbedjes.

Eten op Bali

eten op bali bij ti amo

In de directe omgeving van Ti Amo liggen nauwelijks plekken om te eten en drinken. Dat maakt niet uit, want Ti Amo beschikt over een uitstekend restaurant met redelijke prijzen. Op de kaart staan verschillende Balinese en Indonesische gerechten, inclusief een aantal vegetarische opties.

Heb je even geen zin in Balinees eten? Ti Amo beschikt over een pizza oven en kan GOEDE pizza’s maken.

ontbijt op bali bij ti amo

Het ontbijt is inbegrepen bij de kamerprijs. Wij kiezen voor de nasi goreng (gebakken rijst), pannenkoeken en de smoothie bowl.

Spa

Het hotel beschikt ook over een spa. Hier hebben we geen gebruik van gemaakt.

antieke wayangpoppen in indonesie

Doen bij Ti Amo Jatiluwih

Ti Amo is een heerlijke plek in het hart van Bali. Je kunt hier heerlijk tot rust komen, op de fluitende vogels en het zacht ruisende geluid van de wind die met de rijstplanten speelt is het hier heerlijk stil.

Het hotel heeft verschillende wandelroutes uitgezet zodat je op eigen gelegenheid de dorpen en de rijstvelden van Penebel en Jatiluwih kunt verkennen. In minder dan drie kwartier loop je vanuit het resort naar Belulang Hot Springs.

rijst planten in jatiluwih met de batukaru op de achtergrond

Uiteraard kun je ook een auto huren en de omgeving van Jatiluwih verkennen. Naast de beroemde rijstterrassen vind je hier tempels, watervallen en warme bronnen (Air Panas). Het Jatiluwih Tourist Information Centre ligt op 20 minuten rijden van Ti Amo Bali.

Tip: in deze blog lees je wat te doen in Jatiluwih.