Patal Kikian Villa: bijzonder overnachten in Sidemen

Patal Kikian Villa is een schilderachtige plek op het Balinese platteland. Hier kun je bijzonder overnachten. Vanaf het terras kijk je uit over de rijstvelden van Sidemen en de majestueuze Agung Vulkaan. Dit is dé plek om tot rust te komen tijdens je Bali vakantie.

inifinity pool van patal kikian resort

Bali vakantie tip: slapen in Sidemen

Sommige mensen omschrijven Sidemen als het Ubud van een aantal jaar geleden. Wij denken dat deze vergelijking de plank mis slaat: Ubud heeft meer culturele bezienswaardigheden terwijl de weidse uitzichten over rijstvelden en vulkanen bij Sidemen niet te overtreffen zijn.

We raden aan om een route door Bali uit te stippelen die zowel langs Sidemen en Ubud gaat. Hier vind je een aantal voorbeeldroutes door Bali.

rijstvelden in de sidemen valley

Sidemen is nog niet ontdekt door de grote massa. Het serene dorp is een oase van rust.

Hoewel Sidemen een redelijk afgelegen dorp is, zijn er verschillende accommodaties beschikbaar voor reizigers. Van luxe resorts tot eenvoudige guesthouses, er is voor elk wat wils. Veel accommodaties bieden een prachtig uitzicht op de omliggende rijstvelden en bergen. Een infinity pool met uitzicht maakt je verblijf onvergetelijk.

Tip: kijk eens naar Nana Suites Villa of Villa Uma Ayu Sidemen met uitzicht en infinity pool. Gladak di Umu biedt een luxe boomhut mét een net bed (grote hangmat).

jenny in de infitinity pool van patal kikian resort sidemen bali

Bijzonder overnachten bij Patal Kikian Villa

Aan de rand van Sidemen, verscholen op een helling in het weelderige groen, ligt Patal Kikian Villa. Onze chauffeur op Bali moet even goed kijken, moeten we dat kleine steile weggetje omhoog?

Dan zien we een bord dat ons welkom heet. De auto klimt omhoog en luttele minuten later staan we bij het resort.

Wij reizen op Bali altijd met een (vaste) chauffeur. We vinden het fijn om een rondreis op Bali te maken, onze chauffeur brengt ons veilig naar de mooiste plekjes op Bali. Op reisdagen stoppen we bij een aantal bijzondere bezienswaardigheden, waarbij we de bagage ontzorgd achter kunnen laten in de auto.

Tip: In deze blog vind je onze reisroute door het oosten van Bali (een route voor 2 weken Bali).

Patal Kikian Villa is een kleinschalig resort dat bestaat uit zes villa’s. Er is een restaurant en een heerlijke infinity pool.

villa op bali in sidemen

Villa op Bali

Bij aankomst bij Patal Kikian Villa blijkt dat we in de grootste villa overnachten. De kamer voelt als een balzaal! Er staat een prachtig hemelbed en er is meer dan voldoende ruimte om onze bagage op te slaan.

De huisjes liggen uit van elkaar, het is heerlijk rustig en je hebt veel privacy.

Wij overnachten in Patal Kikian Villa met drie personen – twee volwassenen en een baby. Reis je met vrienden of oudere kinderen naar Bali? Een aantal villa’s heeft een slaapbank. Voor een extra bed geldt een kleine meerprijs.

inifinitypool op bali

De betoverende zonskomst

Het is vroeg in de ochtend wanneer de baby hongerig wakker wordt. Vanaf ons privézitje zien we hoe de schemer verjaagd wordt door de eerste zonnestralen. Flarden ochtendmist maken plaats voor de nieuwe dag. In de verte kraait een haan.

Ver onder ons worden de rijstvelden zichtbaar. En dan steekt het topje van de Gunung Agung boven de wolken uit.

Tip: Patal Kikian is een van de mooiste plekken om te slapen op Bali.

ontbijt in sidemen

Authentieke Balinese cultuur

Vanuit Patal Kikian rijd je in 5 minuten naar het hart van Sidemen (40 minuten lopen). In het kleine dorp is de Balinese cultuur met zijn vele tradities springlevend. De inwoners van het dorp zijn trots op hun erfgoed en verwelkomen bezoekers om deel te nemen aan eeuwenoude traditionele ceremonies.

zonsoplkomst in sidemen

doen in Sidemen

Ons bezoek aan Patal Kikian Villa (en de betoverende zonsopkomst) was voor ons een van de hoogtepunten van ons bezoek aan Sidemen. Maar er is meer te doen in Sidemen!

In het centrum van Sidemen ligt Agung Silver. Wil je zilveren sieraden maken op Bali? Wij vinden Agung Silver een absolute topper.

Tip: hier lees je meer over sieraden maken in Sidemen.

gunung agung vanuit de sidemne vallei

Actieve reizigers kunnen tussen de massages en bezoekjes aan de infinity pool een mooie trekking maken door de rijstvelden van Sidemen en omgeving. Boeren verzorgen hun rijstplanten met de hand, omringd door het geluid van kabbelende beekjes en zingende vogels. De Sidemen Vallei is een paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen.

relaxen in patal kikian resort

Patal Kikian Villa in Sidemen: waar ligt het?

Wil je deze geheime plek op Bali meteen boeken? Dat kan eenvoudig via deze link.

Canggu – Sidemen1 – 1,5 uur
Ubud – Sidemen1 uur
Sanur – Sidemen1 uur
Amed – Sidemen1,5 uur
Deze reistijden zijn een indicatie.
locatie sidemen op de kaart van bali

Wil je bijzonder overnachten op Bali? Dan is Patal Kikian Villa in Sidemen absoluut een mooie plek! Wij hebben in ieder geval genoten van de rust en het uitzichten over de vulkanen van Bali.