Waterparken op Bali: waterbomb Kuta en meer

Er zijn veel culturele attracties en genoeg stranden op Bali. Maar wil je even een dagje wat anders tijdens je vakantie? Ga dan naar één van de waterparken op Bali. Het bekendste en grootste waterpark op Bali is zonder twijfel Waterbomb in Kuta. Er zijn ook verschillende kleinschalige alternatieven op Bali.

Welke van de waterparken op Bali past het best bij jou? In deze blog helpen wij je om te kiezen!

glijbaan in waterbomb

Waterbomb Bali: een van de avontuurlijkste waterparken op Bali

Volgens de dochter van blogger Tikva is Waterbomb Bali één van de leukste activiteiten om te doen op Bali met kinderen. Je moet er wel een beetje een adrenaline junkie voor zijn. Waterbomb is een waterpark voor volwassenen en voor stoere kinderen (liefst vanaf 122 cm), met een peuter of kleuter heb je hier weinig te zoeken. Een bezoek aan Waterbomb Bali is echt een dagje uit.

Tip: Wil je toch met jonge kinderen naar een waterpark op Bali? Kies dan voor Splash Waterpark in Canggu of het Krisna Waterpark in Lovina.

zwembad van waterbomb waterpark op bali

Waterbomb Bali, de glijbanen

Wat Waterbomb Bali zo gaaf maakt zijn de vele glijbanen. Van de verschillende soorten glijbanen in Waterbomb Bali wordt 75% gekwalificeerd als “extreem”. Dat zijn zowel glijbanen met een band als gewone glijbanen. Er zijn bijna twintig glijbanen in het waterpark, maar omdat het in een aantal gevallen om duo-glijbanen gaat hebben ze het zelf over twaalf glijbanen. De andere waterparken op Bali hebben minder verschillende soorten glijbanen.

De duo-glijbanen van Waterbomb zijn onder andere de Twin Racers, Fast & Fierce en The drop. Bij deze glijbanen zijn er twee dezelfde banen naast elkaar zijn gebouwd. Allemaal zitten ze net wat anders in elkaar. In The Drop heb je bijvoorbeeld een lichtshow in de glijbaan, voor je met drie hobbels naar buiten schiet. In de Twin Racers moet je vooral zo hard mogelijk naar beneden knallen, terwijl je op een band ligt, om te winnen van de persoon naast je. In de Boomerang kan je met zijn tweetjes of alleen in een band en ga je keihard naar beneden om vervolgens omhoog te schieten voor je weer terug valt richting het einde.

glijbanen in waterbomb bali

De Green Vipers zijn twee glijbanen die rondjes draaien, de ene is gesloten en de andere is half open. Deze twee glijbanen komen uit in dezelfde bak. Ze zijn vergelijkbaar met de Double Twist, dit is ook een glijbaan is met veel bochten. De Pipline een doorzichtige draaiende glijbaan. Dit ziet er voor de mensen aan de buitenkant grappig uit, zelf ga je veel te hard om echt iets te zien van de omgeving.

De Green Vipers, de Double Twist en de Pipeline vallen onder de categorie “extreme” maar wij vonden ze een stuk toegankelijker dan de meeste andere glijbanen in deze categorie. De lengte-eis is lager voor deze glijbanen dan voor de andere extreme glijbanen. De Climax en de Smashdown 2 zijn de meest extreme glijbanen. Bij beide valt de vloer onder je weg, zodat je keihard naar beneden glijdt. Dit was mij persoonlijk te spannend.

surfen in waterbomb kuta

Daarnaast zijn er nog drie “moderate” glijbanen, waaronder een turbotol en the Python. Hier kun je met vier personen in een band. Juist bij de minder extreme glijbanen zijn er lange wachttijden. De glijbanen hebben een lengte en gewichtslimiet, maar die lijkt een stuk relaxter dan wat we in Nederland gewend. Voor de Climax, toch wel de engste glijbaan, is het maar 120 cm, terwijl een vergelijkbare glijbaan in Duinrell een limiet heeft van 150 cm.

Als je langer bent dan 122 cm, dan mag je eigenlijk overal in. Als je tenminste durft.

Andere attracties bij Waterbomb Bali

Klaar met glijden, er zijn ook wat relaxtere attracties in Waterbomb Bali. Bijvoorbeeld de slow river – lekker op een band ronddobberen. Hier zie je ook hoe groen het waterpark eigenlijk is, met veel bomen en planten. Er is ook een waterspeeltuin, een groot zwembad en als je extra betaalt kan je surfen.

lazy river in een van de waterparken op bali

Praktische tips Waterbomb Bali

Je vindt Waterbomb Bali in Kuta, de makkelijkste manier om hier te komen is met een Grab taxi. De prijs voor Waterbomb is 580.000 rupiah voor volwassenen en 365.000 rupiah voor kinderen. Op sites zoals Klook en GetYourGuide kan je vaak kaartjes vinden met korting. Let op dat je niet per ongeluk kaartjes koopt die alleen geldig zijn voor Indonesiërs.

Waterbomb Bali is goed onderhouden en uitgedacht. Zo krijg je een bandje waarmee je drinken en snacks kan betalen. Je kunt hier met je creditkaart of bij de kassa geld op zetten. Wat je over hebt kan je aan het einde terug krijgen. Er zijn veel horecamogelijkheden in het park, van swim-up bar tot koffieshop of restaurant.

Er zijn nette omkleedruimtes en tegen betaling kan je gebruik maken van de kluisjes. Ook fijn, er zijn veel lifeguards aanwezig die een oogje in het zeil houden.

zwembad op bali

Andere waterparken op Bali

Waterbomb Bali is het grootste en bekendste waterpark op Bali. Als gezegd, Waterbomb Bali is niet goedkoop en vooral leuk voor volwassenen en grote kinderen.

Zoek je een minder spektaculair en goedkoper alternatief? Reis je met kleine kinderen naar Bali en wil je een paar uurtjes spetteren in een van de waterparken op Bali? Kijk dan eens naar de opties hieronder!

Let op: als je zoekt op “Waterpark Bali” in Google Maps dan zul je veel waterparken op Bali vinden. Een aantal daarvan zijn voor Nederlandse begrippen geen waterpark, maar gewoon een openluchtzwembad met één of meer glijbanen.

restaurant in een van de waterparken op bali

Splash Water Park Bali

Reis je naar Bali met een peuter of kleuter? Dan is Splash Water Park bij Canggu een prima alternatief voor het populaire Waterbomb. In dit familiepark zijn glijbanen voor jong en oud. Kinderen tussen de 100-120 centrimeter mogen bijna overal in en voor de allerkleinsten is er een leuke waterspeeltuin.

In het waterpark zijn verschillende soorten ligstoelen en cabana’s en restaurants.

Spash Water Park maakt deel uit van FINNS Recreation Club. Naast het waterpark liggen onder andere een fitnesscentrum, het Bounce Trampoline Centre, het Strike Ten Pin Bowling en de Cubby House Kids Club.

Prijs: De entree voor Splash Water Park bedraagt 400.000 rupiah voor volwassenen en 270.000 rupiah voor kinderen (4-11 jaar oud).

Kemenuh Waterpark in Gianyar

Kemenuh Waterpark is een van de lokale waterparken op Bali. Het park is minder fancy dan de waterparken in het zuiden van Bali die zich richten op de internationele toerist. Daar is de prijs ook naar, volwassenen betalen slechts 20.000 rupiah voor dit waterpark op Bali.

Kemenuh Waterpark heeft twee zwembaden, één is gericht op kinderen en de andere op volwassenen. Het restaurant serveert vooral Indonesische gerechten. Er zijn kleedkamers en kluisjes aanwezig.

Dit waterpark ligt in Gianyar tussen Sanur en Ubud. Op een steenworp afstand van het waterpark ligt het Kemenuh Butterfly Park.

tropische vlinder

Alamandaoe Water Park in Noord-Bali

Ook het Alamandaoe Water Park richt zich vooral op lokale bezoekers en gezinnen met kleine kinderen. Er zijn slechts twee glijbanen, waaronder een familieglijbaan. Het zwembadwater van Alamandaoe Water Park is heerlijk fris (lees: best koud!), het water komt direct uit een nabijgelegen bron. Van alles waterparken op Bali heeft Alamandaoe Water Park het mooiste uitzicht, het ligt midden tussen de rijstvelden in Noord-Bali.

In de weekenden kan het er erg druk zijn – een hotel met zwembad is een beter alternatief.

Krisna Waterpark Lovina

In Noord-Bali ligt ook het Krisna Waterpark. Dit waterpark is leuk voor een dagdeel. Er zijn verschillende glijbanen, er is een golfslagbad en een lazy river. Daarnaast zijn er verschillende waterspeeltuinen voor kleine kinderen.

Het Krisna Waterpark in Lovina ligt naast Krisna Funtastic Land, een grappig themapark vol lampjes en lantaarns en een paar attracties.

tunnel met lampjes

Prijs: Net als de andere waterparken in Noord-Bali is het Krisna Waterpark niet duur, een familieticket kost slechts 100.000 rupiah.

Darma Phala Water Park

Vlak bij Menjangan in Noord-Bali ligt het Darma Phala Water Park. Dit park wilden we bezoeken tijdens onze laatste vakantie op Bali, maar na het lezen van de reviews over slecht onderhoud en vies water zijn we afgehaakt.

Ligging waterparken op Bali

Zoals je ziet liggen er verschillende waterparken op Bali. Op onderstaande kaart zie je onze top drie. Waterbomb Bali is met stip de grootste (en de duurste). De alternatieven zijn vooral een leuke activiteit op Bali voor gezinnen met jonge kinderen.

locatie waterparken op bali op de kaart