Rondreis Bali met kleine kinderen (3-4 weken)

Bali is een fijne bestemming voor een gezinsvakantie: er zijn volop activiteiten op Bali voor jong en oud. De reistijden op Bali zijn niet te lang, het eten is gevarieerd en de gezondheidszorg op Bali is goed geregeld. De zomervakantie is de beste periode om naar Bali te reizen wanneer je kijkt naar weer en klimaat.

Wij hebben verschillende keren een Bali rondreis met kinderen gemaakt. In deze blog vind je tips voor een reis naar Bali met kleine kinderen én een voorbeeld van een instapklare reisroute!

bezoek aan een tempel op bali met een klein kind

Hoe plan je een rondreis Bali met kleine kinderen?

Reis je naar Bali met kinderen?

Een vakantie naar Bali met kleine kinderen vergt wat uitzoekwerk. Hoewel een kleuter nog niet veel nodig heeft, slaap je als ouder beter wanneer je weet dat je vakantiebestemming veilig is (met goede medische voorzieningen) en de hygiëne op orde is.

Prop je reis naar Bali met kleine kinderen niet te vol. Probeer niet met een jengelend kind alle bezienswaardigheden af te struinen en plan voldoende rustmomenten in. Wij kiezen om meerdere dagen op dezelfde plek te blijven tijdens onze Bali reizen met kinderen. We combineren bezienswaardigheden van Bali met een middagje zwembad of het strand.

bali met kind

Kindvriendelijke accommodaties op Bali

Het is fijn als je tijdens je vakantie op Bali met kleine kinderen een beetje de ruimte hebt. In deze blog staan verschillende voorbeelden van kindvriendelijke plekken op Bali – de meeste zijn door ons getest en goedgekeurd.

Hotels of huisjes met een fijne tuin of een zwembad zijn ideaal. Personeel dat met de kindjes op Bali speelt is een grote plus. Familiekamers en geschakelde kamers zijn vaak snel uitverkocht, wacht daarom niet te lang met boeken voor jouw droomreis naar Bali met kleine kinderen.

De prijzen van vliegtickets rijzen de afgelopen jaren de pan uit. Leg in september of oktober je vliegreis voor de zomervakantie al vast.

kruidnagels sorteren op bali

Voorbeeldroute rondreis Bali met kleine kinderen

Je kunt er voor kiezen om op één plek te verblijven en daarvandaan uitstapjes te maken. Je kind hoeft dan niet steeds aan een andere slaapplaats te wennen. Nadeel is dat je langer in de auto zit om bepaalde bezienswaardigheden op Bali te zien.

Jenny’s dochter vindt het geen probleem om in een langzaam tempo rond te reizen op Bali. Wij kiezen daarom altijd voor een rondreis.

jenny bij de aling-aling waterval in noord-bali

Tip: Als je een Deryan-tentje meeneemt heeft je kindje een eigen plekje om te slapen. Dit lichtgewicht campingbedje biedt ook bescherming tegen muggen.

Route 3-4 weken Bali met kleine kinderen van dag tot dag:

  • Sanur (3-4 nachten)
  • Lovina (5 nachten)
  • Ubud (4-6 nachten)
  • Padangbai (2 nachten)
  • Gili Air (4 nachten)
  • Kuta (3-4 nachten)

Deze reisroute is ideaal voor gezinnen met kinderen van 3-7 jaar. Hier vind je tips voor Bali met een baby en Bali met een peuter.

route rondreis bali met kleine kinderen op de kaart

Sanur: wennen aan de tropische warmte

Sanur ligt redelijk dicht bij vliegveld Denpasar. Vaak kan je eerste accommodatie een chauffeur voor je regelen, maar je kunt ook op het vliegveld een taxi of een Grab (een soort Uber) nemen.

De eerste dagen van een reis naar Bali met kleine kinderen staan in het teken van acclimatiseren en bijkomen van de lange vliegreis naar Bali. Bezoek het strand, een speeltuintje of huur fietsen in Sanur. (Er zijn ook fietsen met kinderzitjes.)

Activiteiten voor kinderen in Sanur

  • De (water)speeltuin van Big Garden Corner
  • Skelteren of fietsen op de boulevard bij het strand
  • Kidzooona Playground in Icon Mall Bali
kunstwerk van gezichten in big garden corner

Kindvriendelijke accommodaties in Sanur

  • Ti-Art Villa Sanur – heerlijke villa met drie kamers, een prachtige tuin en een privézwembad (max. 6-8 personen)
  • Peneeda View Beach Hotel – ruime familiekamer met uitzicht op de tuin (4 bedden + gratis kinderbedje)

Lovina: zoek de rust in Noord-Bali

Vanuit Sanur is het ongeveer drie uur rijden naar Lovina in het noorden van Bali. Je kunt de rit breken door onderweg een aantal keer te stoppen, bijvoorbeeld bij de iconische tempel van Pura Ulun Danu Bratan in Bedugul. Deze tempel ligt aan een prachtig meer mét een speeltuin. Ook de markt van Bedugul is een feestje: hier kun je allerhande soorten lokaal fruit proeven.

Lovina is een leuke plek voor kinderen op Bali. Geniet van de rust en de watervallen, zwarte stranden en (Boeddhistische) tempels. Wandel door de rijstvelden en help met het oogsten van kruidnagels en vanille bij Lafyu Bali.

Tip: Hier lees je alles over Lovina.

jenny in krisna funtastic land in noord-bali

Doen in Lovina met kinderen

  • Ga ziplinen bij de Aling-Aling waterval
  • Bezoek het Krisna Waterpark en Krisna Funtastic
  • Dobber in de warme baden van Banjar
  • Wandel door de rijstvelden van Mayong

Kindvriendelijke accommodatie in Lovina

  • Dolphin Beach Bali – goede keus voor gezinnen met kinderen in Lovina (appartement of kamer met een extra bed)
  • Lafyu Bali – Leuke huisjes vlak bij de Aling-Aling waterval, een van de huisjes heeft een extra kamer. Eigenaresse is superlief voor kinderen!
  • The Hamsa Lovina – fijn hotel met fantastisch zwembad net buiten Lovina (extra bed)
lafyu bali

Ubud: het culturele hart van Bali

Als het verkeer een beetje meewerkt, rijd je in tweeënhalf uur van Lovina naar Ubud. Onderweg kun je onder andere stoppen bij de Gitgit waterval.

Wil je het andere Bali ervaren? Maak dan een kleine omweg om Desa Tajen te bezoeken. Dit authentieke Balinese dorp is voor Jenny’s dochter een hoogtepunt van haar vakantie in Indonesië. Het dorp is prachtig gelegen in de rijstvelden, wordt niet overspoeld door toeristen en kinderen kunnen er offertjes vouwen en de dieren voeren.

kind op bali aait een haan

Plan voldoende tijd in voor Ubud, zeker tijdens een eerste bezoek het Indonesische eiland Bali. Er is veel te doen in Ubud en omgeving! Het stadje Ubud kan echter overweldigend zijn. Ga daarom geen hele dagen op pad en neem de tijd om alle opgedane indrukken te verwerken.

Activiteiten voor jonge kinderen in Ubud

  • Loop de Campuhan Ridge Walk of de Sweet Orange Walk Trail
  • Ga fietsen door de rijstvelden
  • Geniet van het uitzicht over de Tegallalang rijstvelden vanuit de infinity pool van Tis Cafe
  • Bezoek Monkey Forest in Ubud of het rustige Sanggeh Monkey Forest
  • Met het oog op dierenwelzijn zijn wij geen fan van andere activiteiten met dieren tijdens een reis met kinderen naar Bali
  • Volg een Batik Workshop
  • Bezoek het poppenmuseum
  • Ga naar een tempel. Bij Gunung Kawi Sebatu is het niet druk én kun je vissen voeren
kind in gunung kawi sebatu

Slapen in Ubud met kinderen

  • Bisma Cottage – hotel in Ubud met fijn ligbad en familiekamers
  • Pertiwi Bisma I – leuk hotel in Ubud met uitzicht over de rijstvelden (extra bed)
  • Aria Villa’s – luxe villa’s met privézwembad en uitzicht op een mooie vallei (voor maximaal 6 personen)

Vind je Ubud toch te druk? Misschien is Sidemen een leuk alternatief.

makaak in bali

Strand bij Padangbai

Vanuit Ubud rijd je in één à anderhalf uur naar Padangbai. Onderweg zou je kunnen stoppen bij de Goa Lawah Tempel met zijn vleermuizen of in Keramas Aquapark (deze vinden wij een beetje tegenvallen).

In Padangbai is niet heel veel te doen, tenzij je gaat snorkelen en duiken. Maar Padangbai is een prima plek voor een paar nachten tijdens een Bali vakantie met kinderen.

boten in padangbai

Doen in Padangbai

  • Ga koraal planten met Living Seas
  • Geniet van het strand van Blue Lagoon (en boek eventueel een snorkeltour)

Kindvriendelijke hotels in Padangbai

  • Puri Rai – eenvoudig hotel met familiesuites op loopafstand van het strand en de boot naar de Gili’s (4 personen + evt. extra bed)
  • Bloo Lagoon Village – luxe villa’s met meerdere slaapkamers en een fantastisch uitzicht (3-6 personen)
  • OK Divers Resort & Spa – kindvriendelijk hotel met suites en familiekamers vlak bij de Gili-boot
het strand van padangbai op bali met een klein kind

Relaxen op de Gili-eilanden

Drie idyllische eilanden voor de kust van Lombok – Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan – worden in de volksmond ook de Gili-eilanden genoemd. Vanuit Padangbai vaart de fastboat in een uur naar de Gili’s.

Gili Air laat zich prima combineren met een rondreis door Bali met kleine kinderen. De stranden zijn wit, het water is blauw en turquoise en met een beetje geluk kun je er schildpadden spotten.

Kindvriendelijke hotels op Gili Air

boot gili eilanden

Sluit je gezinsvakantie af in Kuta Bali

De reis van de Gili’s naar Kuta op Bali duurt ongeveer drie tot vier uur. Je vaart met de boot naar Padangbai en reist dan met een busje verder naar je hotel in Kuta.

Kuta is een prima plek om je reis naar Bali met kleine kinderen af te sluiten. Kuta ligt dicht bij het vliegveld – handig! In Kuta is genoeg te doen voor kinderen (en ouders kunnen shoppen in Zuid-Bali).

schildpad vrijlaten op bali

Doen in Kuta met kleine kinderen

  • Schildpadden vrijlaten in Kuta – ook voor volwassenen leuk om te zien
  • Waterbomb Bali – het grootste waterpark van Bali
  • Koffielots Coffee & Eatery – brunchen bij een verlaten vliegtuig

Kindvriendelijke accommodatie in Kuta

in de cockpit tijdens een rondreis door bali van 3 weken

Tips voor een vakantie op Bali met kleine kinderen

Vaccinaties, dengue, malaria en muggen

Denk aan je gezondheid tijdens je reis naar Bali met kleine kinderen. Er zijn geen vaccinaties verplicht om naar Indonesië te reizen, al komen sommige (tropische) ziekten op Bali meer voor dan in Nederland. Neem voor vertrek contact op met een arts voor advies over vaccinaties en andere medicatie.

Bescherm je kindje tegen muggen door het dragen van bedekkende kleding en het gebruik van insectenwerende middelen. Wij vinden Soffel heel fijn, dit is te koop op Bali.

Let op: sommige soorten Soffel zijn niet geschikt voor kinderen onder de 4 of 6 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.  

beeld in gunung kawi sebatu

Paspoort en visum

Kleine kinderen hebben een paspoort en een visum voor Bali nodig (net als hun ouders). Ze kunnen vooraf een eVOA (elektronisch visum on arrival) aanvragen à 500.000 rp of op het vliegveld een visum kopen.

Volwassenen kunnen op het vliegveld van Denpasar een rij omzeilen door voor vertrek een eVOA aan te schaffen. Personen van 6 jaar en ouder kunnen dan door de eGates (automatische poortjes) wat een stuk sneller gaat dan de bemande balies. Helaas mogen kinderen jonger dan 5 jaar niet door de eGates. Voor gezinnen met jonge kinderen levert een eVOA nauwelijks tijdwinst op – zij kunnen ook op het vliegveld een visum on arrival (VOA) kopen.

krab in de rijstvelden

Andere belangrijke papieren

Naast het visum moet er nog een aantal zaken geregeld worden voorafgaand aan je reis naar Bali met kleine kinderen. Kinderen moeten toeristenbelasting betalen, er moet een gezondheidsverklaring tegen apenpokken ingevuld worden én je moet een douaneverklaring invullen. (Je hoeft maar één douaneverklaring per reisgezelschap in te vullen, de rest moet per individu.)

Tip: Hier vind je een checklist voor Bali.

checklist bali

MEER TIPS?

Meld je gratis aan en je ontvangt maximaal vier keer per jaar nieuws en inspiratie over Bali in je mailbox

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.