authentieke vissersdorpen

Oost-Bali

Verspreid langs de oostkust van Bali liggen verschillende oude vissersdorpen met een gemoedelijke sfeer, fijne stranden en knusse strandtenten. Vanuit de hoger geleden baaien van Oost-Bali heb je een mooi uitzicht over de turquoise zee.

Ga snorkelen of duiken vanuit Amed, Candidasa of Padangbai en maak uitstapjes naar tempels, paleizen en andere bezienswaardigheden in Oost-Bali (regio Karangasem en Klungkung).

Amed

jukung op het strand
Doen in Amed

In Amed vind je kleinschalige hotels, veel zwarte vulkanische stranden en een rijk onderwaterleven. Het is een fijne plek om het andere Bali te ontdekken.

duiken bij het japanse wrak van amed
Duiken in Amed

Ga duiken in Amed! Dit zijn de mooste duikstekken van Oost-Bali voor beginners en gevorderde duikers. Geniet van bijzondere wrakken en een gevarieerd onderwaterleven.

Boek hier je overnachting in Amed

  • Blue Earth Village – fraai hotel met oog voor duurzaamheid, educatie en socialisatie
  • Bayu Cottages – leuke accommodatie vlak bij het strand van Lipah
  • Pelangi Beach Homestay – goedkope homestay bij het strand van Jemeluk met balkon en gemeenschappelijke lounge

Populaire bezienswaardigheden

heaven gate met reflectie
Lempuyang tempel

De Lempuyang tempel is een van de meest gefotografeerde tempels op Bali. Maar is deze bezienswaardigheid op Bali écht de moeite waard?

vijver met stapstenen in tirta gangga
Tirta Gangga

Tirta Gangga is een betoverende plek in het oosten van Bali. Wandel door weelderige tuinen en voer de gouden karpers van het waterpaleis

Oost-Bali buiten de gebaande paden

entree van pura goa lawah
Goa Lawar

De Goa Lawah Tempel wordt ook de Vleermuistempel genoemd. Bij deze tempel in Oost-Bali ligt een grot met veel vleermuizen. Lees waarom jij hier heen wilt.

zwarte rijstpudding
Kookcursus in Amed

Wij volgden een kookworkshop in Amed in het oosten van Bali. Na afloop konden we genieten van het heerlijke eten van Bali. En dat kan jij ook!

Meer inspiratie voor Oost-Bali

Meer tips voor Bali